پروژه افزایش ظرفیت ترافیکی طبقاتی بزرگراه شهید صدراین طرح از تقاطع بزرگراه صدر – مدرس شروع گردیده و در انتها با تقاطع صیاد شیرازی هماهنگ می گردد. هدف از طرح طبقاتی افزایش ظرفیت ترافیکی بزرگراه صدر از طریق انتقال بخشی از ترافیک آن به طبقه فوقانی میباشد. دسترسی های پیش بینی شده فقط در ابتدا یعنی بزرگراه….
کارفرما : معاونت فنی و عمرانی
مجری: سازمان مهندسی وعمرانی شهر تهران
مشاور: مهندسان مشاور پاسیلو
پیمانکار: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) موسسه ویژه شهید رجایی
{ معرفی تقاطع های غیر همسطح در بزرگراه طبقاتی صدر}
در تصویر بالا مسیر اتصال تونل نیایش به پل صدر به نمایش در آمده است که در ان خطوط قرمز مسیرشرقی، غربی پل طبقاتی صدر و مسیر زرد رنگ مسیر شرقی ، غربی تونل نیایش می باشند.
تصویر بالا محل تقاطع بزرگراه صدر- کاوه به بزرگراه صدر را نمایش می دهد .
مقطع عرضی پل طبقاتی صدر در محل های قرار گیری تک پایه ها
مقطع عرضی پل طبقاتی صدر در محل های قرار گیری پایه دروازه ای
الف )فونداسیون : پی نیمه عمیق . روش اجرا : ۱- به صورت مکانیکی-دستی در رفوژ میانی ۲- در حین تردد ترافیک و همراه با پایدار سازی جداره ها
ب)روش اجرای پایه ها : ۱- به صورت قطعات پیش ساخته و نصب در محل ۲- بتن ریزی در جا در شب ۳- نصب سر ستون های پیش ساخته پس کشیده
ج) روش اجرای تابلیه : پلهای جعبهای قطعهای با اجرای طرهای
اجزای پل با اجرای طرهای عبارتند از : الف ) پایه ب ) قطعة صفر پ ) قطعات عرشه در روش اجرای طرهای ، ابتدا پایهها ساخته میشوند . سپس با قالببندی درجا قطعة صفر در روی پایه به صورت بتنریزی درجا اجرا میشود . این قطعه ممکن است با پایه یکپارچه باشد و یا به صورت مفصلی بر روی نئوپرن بر پایه تکیه کرده باشد . در مرحلة بعدی نوبت به قطعات عرشه میرسد که به نوبت در طرفین قطعة صفر قرار داده شده و توسط کابلها کشیده میشوند . به این کابلها ، کابلهای طرهای گفته میشود . پس از تکمیل بازوهای طرهای و رسیدن دو بازوی چپ و راست در وسط دهانه ، قطعة کلید در وسط دهانه اجرا شده و پس از عبور دادن کابلهای پیوستگی ، کشیده میشوند تا یکپارچگی کامل ایجاد گردد
روش ساخت طرهای متعادل (Balanced Cantilever Method)
در این نوع از روش اجرا، در ابتدا قطعه صندوقهای هر پایه بر روی آن نصب میگردد .
سپس قطعات بعدی به ترتیب از دو سوی این قطعه به صورت طرهای به آن متصل میگردند و بدین ترتیب، مرتبا طول دو بازوی طرهای افزوده خواهد گردید . در هنگام اجرا سعی میگردد که همواره قطعات متناظر در دو طرف هر پایه به صورت همزمان اجرا شوند و انتخاب نام طرهای متعادل برای این روش نیز به همین لحاظ میباشد.
افزایش طول بازوی طرهای تا جائی ادامه مییابد که انتهای بازوها به نزدیکی محل وسط دهانهها برسند، در این صورت، با بتنریزی درجا در محل وسط دهانه ، اتصال بین دو بازوی مخالف از دو پایۀ مجاور کامل میگردد.
برای پایههای مجاور به نشستگاهها ، روش کار اندکی متفاوت میباشد. در این حالت، ابتدا طره انتهایی تکمیل میگردد. پس از آن نشستگاه تکمیل شده و با کمک بتن درجا بین طره انتهایی و نشستگاه، پیوستگی ایجاد میگردد.
در مرحلۀ آخر مطابق روال معمول دهانه مجاور به طره انتهایی با بتن درجا یکسره خواهد شد.
در روش طرهای متعادل میتوان از قطعات درجا و یا پیشساخته استفاده نمود . روش طرهای متعادل برای عبور از مناطقی که در آنها امکان قالببندی و شمعک گذاری وجود ندارد نظیر درههای عمیق، آبراهها و یا در عبور از جادههای پرتردد ، بسیار مناسب میباشد.
استفاده از قطعات پیشساخته
۱- استفاده از خرپای جلوبرنده (Launching Truss)
2- استفاده از قاب بالابرنده (lifting Frame)
3- استفاده از جرثقیل (Crane)
استفاده از خرپای جلوبرنده (Launching Truss)
خرپای جلوبرنده سازهای از نوع خرپاهای فضائی و نیز گاهی متشکل از شاهتیرها میباشد، برای تقویت خرپاهای جلوبرنده گاهی در وسط آن ستونی قرار داده ، و از نقاط مختلف خرپا کابلهایی را به این ستون یا برجک مهار مینمایند؛ همراه با پیشرفت عملیات نصب قطعات ، خرپا به سمت جلو حرکت داده میشود و در هر حال اتکای پایههای آن بر قسمتهای ساخته شده قبلی و پایه بعدی خواهد بود.
قطعات پیشساخته میتوانند بر روی قسمت تکمیل شده عرشۀ پل ، تا کنار خرپای جلوبرنده آورده شوند و از آنجا توسط بالابر متحرکی که بر روی خرپا نصب گردیده تا محل نهائی خود حمل شوند، به این ترتیب مطابق آنچه در شکل مشاهده میشود کار نصب قطعات آنقدر ادامه مییابد تا دو بازوی طرهای مقابل در دهانه در حال ساخت به هم رسیده و با کمک بتن درجا اتصال داده میشوند.
دانلود فایل اتوکد بزرگراه طبقاتی صدر : دانلود